10/11/2006

Y nosotros tampoco nos encontramos muy bien...

Despres de la del Guti, el CC de la PTXIF lamenta la pèrdua de Germinal Ros i Laia Berenguer, dirigents històrics del PSUC, militants d'ICV i lluitadors antifranquistes
Laia Berenguer i Puget va néixer el 18 de gener de 1920 a Sant Feliu de Codines. Al 1936 començà a militar a les JSUC, les joventuts del PSUC. Després de la guerra civil es va exiliar a l'Estat francès i, quan tornà a Catalunya, fou vigilada d'aprop per l'administració franquista. Finalment, al 1965 quedà absolta de tots els càrrecs polítics.
Al 1971, quan es creà l'Assemblea de Catalunya, ella hi va formar part. Al 1973 la van tancar a la presó amb les 113 persones que estaven a l'Assemblea de Catalunya. Finalment va sortir de la presó el 1977 i continuà la seva carrera política governant el seu poble com a alcaldessa del PSUC.
Germinal Ros i Martí ha mort a l'edat de 98 anys. Va ser regidor durant el primer mandat municipal democràtic a Lloret de Mar i fundador de l'Associació de Cultura Popular de Lloret. Era autor de tres llibres i d'articles periodístics. La seva activitat política comença amb la lluita contra la dictadura de Primo de Rivera. Va viure exiliat a Alger i París.